كفتة الارز ( مصرية )


المقادير 

1 كيلو لحمة حمراء (مفروم ناعم)
 1/2 كيلو أرز( او كيلو ارز بحيث يزيد العدد )
 2 بصله كبيرة
 5 فصوص ثوم
ربطة شبت
ربطة بقدونس
كسبره خضراء (حوالي ربطتين)
ملح - فلفل - زعتر - شطه - قرفه - بهار - كمون - كسبره ناشفه

طريقة التحضير
نغسل الارز جيدا  ونتركه بالماء ينقع لمدة  نصف ساعه ثم نصفيه كويس ونتركه حتي يجف  تماما ثم نطحنه بالمطحنه لحد ما يكون بودره .
 ونخلط بودره الارز مع اللحمه والبصل والكسبره الخضراء والبقدونس والشبت وكل التوابل ونفرمهم بالمفرمه مرتين.
 وبعد ذلك ندهن ايدينا زيت خفيف وتُشكل أصابع الكفته. 
ونقلي الكفته في الزيت ونتركها تبرد تماما .من الممكن إستخدام نصف الكمية وحفظ الباقي بكيس نايلون في الفريزر.
طريقه تحضير الصلصه:
نشوح فصوص ثوم مفروم في  4ملاعق زيت ومعاهم ورقتين لوري، حتي يصفر الثوم قليلا. ثم نضع عصير طماطم وملح وفلفل وكمون . 
وعندما تتسبك الطماطم  نضيف بطاطس مكعبات.
 ثم نضيف الكفته ونتركهم حتي يتم نضج البطاطس وتتشرب من الصلصة مع الكفتة (من 10- 15 دقيقة).
 من المستحب تقديم أرز بالشعريه وسلطه خضراء، وبالهنا والشفا.

تعليقات