لحمة خضار فريك
المقادير1/2 ك لحمة مكعبات
كيلوكوسه
ربع كيلوجزر
نص كيلوبطاطس
بصلة
فصين ثوم
1/2 كوب فريك منقوع نص ساعه
3 طماطم
1 فلفل رومي
بهارات ملح
معلقة سمن
طريقة التحضير
ينقع الفريك بالماء نصف ساعه
تقطع الخضار مكعبات صغيرة حتى البصل والتوم
تضع نصف الخضار في الطاجن ثم عليه اللحم مكعبات ثم طبقة فريك وعالوش باقي الخضار
طماطم وتوم وفلفل رومي بالخلاط ومعهم الملح والتوابل ثم نضيفهم على الطاجن وعالوش شويه سمن وتغطى بكيس حراري او فويل
تدخل الفرن ساعه كامله على 200 درجه ثم تزيل الكيس الحراري وتزود مياه لو محتاجه وتتركها من نصف ساعه لساعه اخرى
تقدم ساخنه مع سلطه خضراء وبالهنا

تعليقات