البسيمة

طريقة عمل وصفة بسيمة


المقادير

زبدة غير مملحة (100 جرام) بدرجة حرارة المطبخ

نص كوب سكر

كوب جوز هند

نص كوب حليب

1/4 كوبماء

نص كوب سميد ناعم منخول

نص كوب دقيق منخول

2 ملعقة صغيرةبيكنج بودر

شربات خفيف:

كوب سكر

كوب و ربع ماء

عصرة ليمون عند غليان +

طريقة التحضير

اولا نحضر شربات ليكون بارد.

+

للبسيمة، نخلط الزبدة و سكر و جوز هند باليد حتي تتجانس مكونات ثم نضيف حليب و ماء و نقلب مرة واحدة.

+

نضيف السميد و دقيق و بيكنج بودر منخولين على الخليط السابق و نقلب حتي يختفي دقيق و لكن لا نقلب كتيرا حتي لا تصبح يابسة.

+

نضعها في صينية مدهونة زبدة 30 سم ونسويها باليد مبللة بالماء.

+

ندخلها فرن مسبق التسخين علي 180 درجة 25 دقيقة او حتي تصبح ذهبية من اسفل و اعلي و اذا احتاجت ممكن تشغيل شواية عليها علي حسب الفرن

+

نخرجها من فرن و نسقيها بكل كمية شربات و نغطيها بفويل و اما تبرد تدخل تلاجة حوالي ساعتين حتي تتماسك و تعرفي تقطعيها.

+


  1. +


    تعليقات